De gemeente Amsterdam heeft Eyckveld gevraagd om onderzoek te doen naar de gebruik- en belevingskwaliteiten van het Willibrordusplein in Amsterdam. Dankzij ons werk raakt de gemeente bekrachtigd om beter te zorgen voor de behoeften van de gebruikers van het plein.

 

De gemeente kwam bij ons na een zoektocht voor een bureau dat in staat is snel en goed belevingsonderzoek te doen van de stedelijke omgevingen. De doorslag om voor ons te kiezen was onze sterke kennisbasis door een aantal goede referenties en de specialistische kennis in omgevingspsychologie en omgevingspsychologische onderzoeksmethoden. Wat ook sterk meewoog in het gunnen van de opdracht was onze ervaring met het onderzoeken van fysieke ruimtes op gebruik- en belevingskwaliteiten, en in het bijzonder dat van pleinen en openbare ruimtes, zoals we onder andere recent gedaan hebben in Roermond, Voorschoten en Utrecht.

 

De gemeente kwam bij ons na een zoektocht voor een bureau dat in staat is snel en goed belevingsonderzoek te doen

 

Wij zijn op onze beurt ontzettend blij met de opdracht. Het Willibrordusplein is een interessant plein door haar functie voor de buurtbewoners. Er gebeurt veel op en rond dit plein. Met een combinatie van onderzoeksmethoden, onder andere bestaande uit gestructureerde observaties, een schouw en een microsurvey, verzamelt Eyckveld data om goed te kunnen adviseren bij de herontwikkeling van het plein. We zijn er trots op dat we de gebruikers van het Willibrordusplein kunnen helpen.

 

 

Heeft u naar aanleiding van dit bericht een vraag of opmerking? Wij horen het graag en komen binnen een dag terug met een antwoord.